El Departament d'Acció Climàtica presentarà el pla per assolir un 30 per cent d'energia renovable l'any 2030 abans de Tot Sants

El Departament d'Acció Climàtica presentarà el pla per assolir un 30 per cent d'energia renovable l'any 2030 abans de Tot Sants. L'objectiu és arribar a l'any 2050 amb 100 per cent d'energia verda.


La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda 2030, Teresa Jordà, ha explicat en una entrevista a UA1 Lleida Ràdio que amb la col·laboració dels municipis s'està treballant amb celeritat per presentar un pla per assolir el 30 per cent d'energies renovables l'any 2030.


Jordà ha apuntat que el full de ruta sortirà previsiblement abans de Tot Sants d'aquest any: "els pobles han de ser els protagonistes d'aquest canvi, s'han de generar la seva pròpia energia ho hem de fer i hem de posar-hi les facilitats i com que la transició l'hem de fer tant sí com no ja estem caracteritzant i ho farem abans de Tot Sants, perquè el Departament vol demostrar que les coses es poden fer ràpid i bé".


La consellera ha insistit en la participació del territori per arribar a aquests objectius i envia un missatge tranquil·litzador als consistoris que es veuen col·lapsats per macroprojectes de parcs eòlics i solars.


Jordà explica que els projectes entrats a la Ponència d'Energies Renovables són consultes prèvies i que poden passaran a la "casella de sortida" sense suposar cap problema jurídic pels ajuntaments i agricultors: "d'entrada la Ponència estava estructurada amb l'entrada d'una consulta prèvia on s'inscrivien projectes que no eren executius, llavors moltes vegades ha passat que hi ha municipis que tenen projectes sobreposats perquè no calia avisar ni a la propietat ni a l'ajuntament. Tot això és perquè com dèiem han passat la consulta prèvia per tot això, aquests projectes passaran a la casella de sortida i no hi ha cap mena de problema en l’àmbit jurídic pels consistoris, en tot cas serà la Generalitat".


Podran escoltar l'entrevista completa a l'Arrela d'aquest cap de setmana.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward