El Congrés convalida el decret dels interins gràcies a un acord d'última hora entre el govern espanyol i ERC

El govern espanyol accepta així, que els interins que portin 10 anys sense la plaça convocada l'obtinguin sense oposició.


A més, el Congrés ha convalidat dos decrets més, el de la rebaixa de l’IVA de la factura elèctrica, la flexibilització de l'ús de la mascareta a l'exterior.


En el cas dels interins, l'aprovació s'ha produït per un sol vot de diferència. Ha estat possible per un canvi de vot d'ERC, que ha negociat un 'sí' a canvi de tramitar el decret com a projecte de llei i establir que les oposicions no siguin eliminatòries.

 

D’altra banda, i en clau catalana, el Parlament ha donat llum verda a la tramitació de la proposició de llei de regulació dels interins al sector públic. Aquesta estableix que si aquest personal cobreix activitats ordinàries, estables o permanents durant més de tres anys, té dret a romandre en el lloc de treball amb els mateixos drets i el mateix règim d’estabilitat i inamobilitat que regeix la funció pública de carrera, sense adquirir, però, aquesta condició, i no pot ser acomiadat si la plaça a què estan adscrits és ocupada després d’un procés selectiu.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward