Un projecte europeu incorpora el barranc d'Erill per investigar, intervenir i evitar esllavissades al poble

I és que aquest barranc situat a l’Alta Ribagorça ha estat classificat en diverses ocasions per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre com un punt de risc amb problemes molt greus de despreniments en el sistema Esera-Noguera Ribagorçana-Garona.


Ara, per reduir el risc d'esllavissades durant crescudes o pluges intenses que poden afectar el poble d'Erill la Vall s'ha incorporat com a cas d'estudi al projecte europeu Phusicos. L’alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera, en parlava així: “És un punt problemàtic, i aquest projecte pretén actuar per preveure quins riscos té una esllavissada. Es realitzarà a través de sistemes naturals i utilitzant les eines i materials propis de la Vall de Boí”.


El projecte d'Erill ha estat seleccionat juntament amb altres tres (dos de França i un d'Aragó) per tractar-se d'una petita conca poc intervinguda per l'home i amb molta informació i documentació tècnica prèvia, gràcies a estudis previs que s'hi estaven fent des del 2007.


Salvador Samitier, de l'Oficina d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, parlava de les intervencions que s’hi realitzaran, amb solucions basades en la natura: “És evident que el canvi climàtic ens fica en una situació de més estrés i, d’aquí la importància d’actuar amb solucions basades en la natura”.


El projecte, que compta amb 357.000 euros, culminarà l'abril del 2023. 

 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward