La Covid-19 ha fet caure un 17% l'ingrés d'expedients als òrgans judicials de Lleida durant el 2020

La Covid-19 ha fet caure un 17% l'ingrés d'expedients als òrgans judicials de Lleida durant el 2020. Tot i això, des de l'Audiència Provincial de Lleida preveuen que en els pròxims mesos hi pugui haver un augment de les entrades en alguns jutjats, com el contenciós-administratiu, precisament a causa de la crisi econòmica derivada de la pandèmia.


Si ens fixem en el tipus d'assumptes registrats, la davallada va ser d'un 7% als jutjats civils i d'un 13% en els penals. Això, segons la presidenta de l'Audiència, Lucía Jiménez, es correspon amb la caiguda de la delinqüència registrada arreu de la demarcació per la reducció de la mobilitat. Per partits judicials, la disminució ha estat desigual. On més ha caigut l'ingrés de casos penals és als jutjats de Balaguer i Solsona, en un 19%, mentre que Vielha i la Seu d'Urgell lideren la reducció d'assumptes de l'àmbit civil, amb una caiguda del 30% i el 25% respectivament.


D'altra banda, Jiménez ha posat de manifest algunes de les mancances que tenen actualment els organismes judicials de la demarcació. En aquest sentit, ha apuntat que ara per ara "la prioritat és la creació a Lleida d'un tercer jutjat del social, com més aviat millor, i continuar reforçant la secció segona de l'Audiència Provincial i aconseguir una cinquena plaça de magistrat orgànica". D'altra banda, afegeix també la necessitat de "reforçar puntualment" el jutjat mercantil i el contenciós, a conseqüència de l'increment de casos que es preveu en els pròxims mesos per la crisi provocada per la pandèmia. Entre les reclamacions fetes per la magistrada també hi ha la petició que hi hagi una major preparació o formació dels jutges de la borsa de substituts. Per últim, la magistrada també ha insistit en la necessitat de millorar les eines informàtiques de les quals disposen els òrgans judicials. En aquest sentit, ha demanat millors connexions i dispositius per fer les vistes telemàtiques que s'han implementat amb la pandèmia.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward