La Diputació dóna llum verda al pla de finançament de la teleassistència i prestació d'urgència als consells comarcals i Paeria

Del total de la partida, 901 mil euros, 297 mil euros es detinaran per a teleassistència i 604 mil per a urgència social. La Paeria rebrà 100 mil euros i 197 mil euros, respectivament, i en el cas dels consells comarcals es distribuiran entre aquests ens 200 mil euros per als serveis de teleassistència i 400 mil euros per a urgència social.


Així mateix, han quedat aprovades inicialment les bases reguladores de subvencions de la diputació finançar accions de promoció i foment de l'activitat física i l'esport a les comarques lleidatanes. D'altra banda, el Ple del mes de juny ha autoritzat a l'Institut d'Estudis Ilerdencs la signatura de diferents convenis de col·laboració amb entitats i associacions de la demarcació per a les anualitats 2021-2023, que en total suposen una aportació de 681.000 euros.


El ple també ha aprovat la moció d’ERC i JuntXCat que reclama a les corts espanyoles l'aprovació d'una Llei d'amnistia per a tots els encausats independentistes. El text també ha rebut el suport de En Comú Podem, mentre que els PSC i Ciutadans hi han votat en contra.


Al llarg del debat, la diputada d’ERC, Mercè Carulla, ha denunciat "repressió" de l'Estat contra l’independentisme.


Per la seva banda, el portaveu del PSC a la Diputació de Lleida, Fèlix Larrosa, ha defensat la via dels indults i el diàleg per avançar en la solució del conflicte polític entre Catalunya i l'Estat.


Des de ciutadans però, la diputada Maria Burrel, ha considerat una pèrdua de temps debatre sobre aquesta qüestió a la diputació lleidatana.


D'altra banda, ha quedat aprovada parcialment la moció d'ECP per impulsar la memòria històrica, que insta al govern espanyol a elaborar i facilitar un estudi detallat sobre les restes de persones provinents de la demarcació de Lleida que es troben al Valle de los Caídos i, si s'escau, en faciliti el retorn.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward