"Extrems, però només una mica", l'editorial de la Miriam Garcia

Diu la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que VOX no és extrema dreta. Que potser alguns membres del partit sí que "ho porten tot a l'extrem", però que no es poden considerar extrema dreta. En canvi, a Podem sí que són uns radicals extremistes. De fet, segons diu, són "el càncer de la política". I a mi, aquestes paraules, gairebé em fan més por que les posicions més incendiàries de VOX.


Perquè, al cap i a la fi, el Partit Popular és una formació més que consolidada dins el sistema polític espanyol. I que la seva màxima exponent ara mateix (perquè és així, per molt que li pesi a Casado) digui això és més que perillós. Aquest blanquejament de l'extrema dreta, traient-li ferro a uns posicionaments que en moltes ocasions atempten contra els drets de les persones i col·lectius més vulnerables, és el que després provoca la crispació al carrer que alguns atribueixen a independentistes o "podemites".


Una Ayuso que, no ho oblidem, és la presidenta de la Comunitat de Madrid. I que, com ella mateixa ha dit aquesta passada nit, això, a efectes pràctics, ja és gairebé com ser la presidenta d'Espanya. Una presidenta, doncs, amb uns posicionaments ultres que fan estremir-se. Però, és clar, per a ella només deu ser una cosa "portada una mica a l'extrem".

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward