L'Ajuntament de Lleida vol estendre el sistema de recollida porta a porta a tota la ciutat

L'Ajuntament de Lleida vol estendre el sistema de recollida porta a porta a tota la ciutat. El consistori està estudiant el contracte amb la concessionària, Ilnet, per poder dur-ho a terme.


Segons el consistori, la recollida selectiva de residus als barris lleidatans de Pardinyes i Balàfia ha arribat al 70% en els primers quatre mesos de funcionament del porta a porta. Actualment, els índexs de reciclatge se situen en un 30% de manera general. Segons el tinent d'alcalde i regidor d'habitatge i transició ecològica, Sergi Talamonte, això és una mostra de què "el sistema porta a porta és actualment l'únic que permet complir les directrius europees". En aquest sentit, apunta que el consistori està treballant per "modificar el contracte" i "poder implantar aquest sistema a la resta de la ciutat". Segons Talamonte, això podria suposar un estalvi econòmic de 400.000 euros a l'any per l'ajuntament, més enllà de l'estalvi mediambiental.


El tinent d'alcalde ho ha explicat durant una visita de representants de 10 municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que aquest dijous a la nit han conegut el circuit del sistema de recollida al barri de Pardinyes. L'Ajuntament de Lleida és el segon municipi més gran de Catalunya en implantar aquest model, després de Barcelona.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward