Víctor Sans iniciarà l’aventura al K2 i al Broad Peak la setmana vinent

Una expedició de l’esportista borgenc que estarà finançada parcialment pel consistori borgenc, a canvi de la difusió de la marca ‘Borges Capital de l’Oli’ i de la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues.


Sans es convertirà en el primer garriguenc a assolir el cim del K2 i realitzarà una expedició en solitari i sense oxigen suplementari, que començarà amb una ascensió al Broak Peak, la dotzena muntanya més alta de la terra i, a continuació, i una vegada s’hagi aclimatat a les condicions meteorològiques i a la latitud de la zona, es disposarà a assolir el cim del K2, la segona muntanya més alta del planeta, a la serralada de l'Himàlaia.


Sans ha detallat que a causa de la pandèmia i les restriccions, ha hagut de modificar el viatge i té previst marxar el pròxim dimecres, 16 de juny, en comptes de fer-ho el dia 10.


Les principals dificultats a què s’haurà d’enfrontar Sans, a banda de la temperatura, que acostuma a rondar els 30 graus sota zero, però que pot arribar fins als 70, són les allaus i les canals que hi ha durant el recorregut, que és especialment complicat a la Piràmide Negra, entre el segon i el tercer campament del K2. 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward