ERC insta al Govern espanyol a aclarir els motius de la imposició de la presència de l’exèrcit al Saló FormaOcupa de Lleida

Recorden que la decisió, del passat 30 d’abril, de rebutjar la petició de l’exèrcit al Saló va ser presa per garantir el compliment de l’article segon del Codi Ètic de Fira de Lleida.


Aquest estableix que les activitats organitzades per Fira de Lleida han de garantir i potenciar els principis i valors basats en la cultura de la pau, la defensa de la igualtat i dels drets humans’.


El Ministeri de Defensa va sol·licitar per la via judicial l'adopció de mesures cautelars contra aquesta decisió, que van ser estimades pel jutge i van forçar la participació de l'exèrcit en l'esdeveniment.


Els republicans també demanaran explicacions al Govern espanyol sobre “si la dificultats per reclutar membres de l'exèrcit és tan greu com per recórrer a la via judicial per poder divulgar la seva activitat en el Saló de Formació i l'Ocupació de Lleida”.


Sol·liciten també una quantificació dels recursos públics materials, humans i econòmics que han estat emprats per assegurar la participació de les forces armades en aquest certamen.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward