El Baix Segre i el Baix Cinca exigeixen vacunar tota la població de municipis amb indústries agroalimentàries

El Baix Segre i el Baix Cinca exigeixen vacunar tota la població de municipis amb indústries agroalimentàries. Les dues regions han consensuat estratègies per traslladar-les al Departament de Salut de la Generalitat i al Departament de Sanitat de la Diputació d'Aragó.


L'exigència principal és un "Pla Pilot de vacunació" per a tota la població, que hauria de permetre evitar nous confinaments perimetrals, com va passar l'any anterior. L'estratègia que es planteja és continuar vacunant per franges d'edat com fins ara per tal d'immunitzar primer els més vulnerables i, a continuació, garantir també la immunitat dels treballadors essencials i, també, la dels treballadors de la fruita i d'altres sectors de la indústria agroalimentària com ara les indústries càrnies.


Expliquen que l'exigència, formulada reiteradament durant les darreres setmanes des d'Alcarràs i altres municipis del Baix Segre, es fa extensiva ara al Baix Cinca, en ser una zona que comparteix el model productiu i el model de gestió dels contingents de treballadors de temporada.Els alcaldes i regidor del Baix Segre s'han mostrat preocupat per l'ajornament de les mesures concretes de suport als municipis. Consideren que no hi ha un pla definit de protocols de seguretat per fer front a la pandèmia durant la campanya de la fruita i denuncien "dificultats" en la contractació a càrrec del SOC de treballadors comunitaris per garantir una campanya tranquil·la.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward