El Govern elabora un Pla de Treball i un text de recomanacions sanitàries per prevenir la Covid-19 de cara a la campanya de la fruita

El Govern elabora un Pla de Treball i un text de recomanacions sanitàries per prevenir la Covid-19 de cara a la campanya de la fruita. Aquests documents, segons apunten des de l’executiu, han de servir per reforçar la seguretat i la coordinació entre municipis, empreses, agents socials i administracions.


El Pla de Treball, encara provisional, s'estructura en 14 eixos, entre els quals hi ha recomanacions de salut i control de la pandèmia; recomanacions a empreses fruiteres, centrals i cooperatives; contractació de persones amb plans d'ocupació del SOC; incentius a la contractació de proximitat; o vigilància i seguiment epidemiològic.


Pel que fa al document de recomanacions, és un compendi d’actuacions a nivell preventiu, reactiu i de contingència en les diferents baules de la cadena agroalimentària que intervenen en la campanya per tal de garantir-ne les condicions de seguretat i salut.


La campanya agrària d'estiu té com a epicentre la plana de Lleida, on hi ha més de 35.000 hectàrees de cultius concentrades en unes 4.000 explotacions. En un any normal, la producció mitjana és de 776.000 tones, tot i que enguany, a causa de les darreres gelades, es preveu un descens de producció d'entre el 40% i el 80%, depenent del cultiu i de la zona geogràfica.

 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward