La mitjanit de dissabte a diumenge acabarà el toc de queda i el confinament perimetral de Catalunya

La mitjanit de dissabte a diumenge acabarà el toc de queda i el confinament perimetral de Catalunya. Així ho ha confirmat el vicepresident en funcions, Pere Aragonès, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu. Aragonès ha argumentat la decisió basant-se en la situació epidèmica actual i el ritme de vacunació. Tot i això, ha assegurat que, si la situació empitjora, no descarten adoptar noves mesures.


Aquesta decisió implica que, de moment, el govern no aprovarà cap modificació legal que permeti adoptar mesures que suposin limitacions dels drets fonamentals sense la vigència de l'estat d'alarma. Membres del govern van apuntar que això es faria en el consell executiu d'aquest dimarts, però finalment no ha estat així. Segons el vicepresident, això es deu al fet que a dia d'avui no és necessària cap modificació legislativa urgent per poder adoptar les mesures que es considerin oportunes.


Paral·lelament, el govern espanyol ha aprovat un decret que atorga al Tribunal Suprem l'última paraula en cas que els tribunals autonòmics tombin les restriccions imposades per les autonomies després de l'estat d'alarma. Això també permetrà unificar la doctrina en cas que els tribunals autonòmics adoptin criteris diferents. Amb la nova norma, l'executiu espanyol vol assegurar que els tribunals superiors de cada comunitat autònoma avalin les mesures que limitin drets fonamentals, com un nou toc de queda o un nou confinament.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward