Comencen els cribratges preventius de la Covid-19 destinats a empreses agràries de Lleida i el Baix Segre

Comencen els cribratges preventius de la Covid-19 destinats a empreses agràries de Lleida i el Baix Segre. 165 firmes del Segrià s'han inscrit de manera voluntària al programa de Salut per fer PCR d'automostra a uns 3.700 treballadors.


Entre les empreses adherides hi ha cooperatives, centrals fruiteres i pagesos. Una de les primeres a participar-hi ha estat Arfon Fruits, d'Aitona, amb 30 treballadors fixos i que durant la campanya de la fruita pot arribar fins al centenar.


Són els centres d'atenció primària els qui faciliten a les empreses els kits PCR d'automostra nasal i, després, elles mateixes s'organitzen per dur a terme les proves. Un cop fetes, guarden les mostres recollides fins que tècnics de Salut les passen a recollir per analitzar-les.


El programa compta amb un cribratge inicial que tindrà lloc abans del 21 de maig i que permetrà obtenir una fotografia de la situació epidemiològica del sector al començament de la campanya. Posteriorment, i fins que aquesta finalitzi, es duran a terme cribratges seriats cada quinze dies. En cas de detectar-se algun brot, s'efectuaran cribratges addicionals.


A banda dels cribratges, Salut també està duent a terme visites a les empreses agràries del Segrià per supervisar que compleixen les mesures sanitàries per evitar la Covid-19.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward