El Pla d’Urgell posa en marxa una prova pilot pionera a Catalunya de contenidors soterrats intel·ligents

El Pla d’Urgell posa en marxa una prova pilot pionera a Catalunya de contenidors soterrats intel·ligents. Aquesta es durà a terme durant un any als municipis de Sidamon, Vilanova de Bellpuig i Palau d’Anglesola.


La prova pilot es posarà en marxa l’1 de juny a Sidamon. Aquesta millora comportarà el tancament de 75 contenidors soterrats d’orgànica, envasos lleugers i de rebuig. Seran substituïts per nous contenidors que funcionen amb una aplicació mòbil o targeta. Sí que es mantindran els contenidors de vidre i cartró, però amb una boca més reduïda per evitar que s’hi dipositin residus que no pertoquin.


Aquesta prova pilot no comportarà cap cost als municipis que hi participen gràcies a l’Agència Catalana de Residus, Ecoembes i Ecovidrio.


Amb aquesta iniciativa, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell busca incrementar el percentatge de reciclatge i superar el 50% que estableix la Unió Europea de cara al 2025. La iniciativa també s’ha pensat per mantenir la llibertat dels horaris per tirar la brossa i tendir cap a la implantació d’una taxa d’escombraries que premiï les persones que reciclin. 


Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward