"Humanitat o feixisme, els extrems no es toquen", l'opinió d'Esther Sancho

CADA DIPUTAT FEIXISTA AL PARLAMENT: 2.921,82 € al mes de sou base.


TU A LA TEVA FEINA: 1.725 € al mes de sou mitjà.


Les comparacions sempre són odioses, que diuen. Però en altres casos les comparacions provenen de l'odi i busquen generar-ne encara més. Aquests dies hem assistit astorats a l'espectacle de les eleccions madrilenyes on, entre amenaces, bales i ganivets ensangonats, la ultradreta es permetia –amb el tristament famós cartell del metro ple de mentides- d'atiar l'odi contra la infància més vulnerable com la causant de la manca de prestacions dignes a la vellesa, especialment de les dones que han estat relegades a les tasques de la llar i que ara malden per sobreviure amb pensions de misèria.


Pobres contra pobres, vet aquí la recepta de la ultradreta, en benefici de les elits a qui serveixen i que s'aprofiten d'aquesta enèsima maniobra de distracció de les classes treballadores, gràcies a la qual podem fer passar víctimes per culpables i no reconèixer qui ens manlleva realment el futur a les àvies, a les joves, a les autòctones i les nouvingudes, al 99% de la població.


Es diu capitalisme i té en la ultradreta el seu millor aliat, pregunteu-vos perquè el neofeixisme apel·la a les classes populars, però no demana mai que es derogui la reforma laboral, ni demana reconèixer el treball de cures en la cotització de la Seguretat Social, ni l'augment del pressupost social en detriment de la despesa militar o la casa reial entre altres despeses antisocials? Per què els seus 11 diputats cobren el doble que tu i es permeten seguir adreçant-se als barris humils? Perquè no es retallen els sous, com fa la CUP, els seus enemics naturals? Amb un sou base de 3.000 €, que molts fàcilment acabaran doblant a base de complements i dietes, queden lluny els problemes del barri al qual diuen protegir, ja que si el sou mitjà a Catalunya se situa en 1.700 € mensuals, és fàcil imaginar que en aquell no passen de mileuristes. Això sí, mileuristes que poden situar-se per sobre d'algú quan aquest algú no té ni papers ni salari mínim interprofessional que valgui: classisme per a pobres i mà dura policial, això és tot el que el feixisme té a oferir. I, curiosament, ambdues coses són les que el capital necessita per seguir fent negoci dels recursos naturals, dels nostres drets i de les nostres vides sense molestos programes socials d'intervenció de l'economia que la posi al servei de la vida.


Denunciem tots el discurs de l'odi, sí, però no ens quedem a la superfície. Els extrems, de tocar-se, res de res. Els extrems són ben lluny i a cada costat per alguna cosa, i ves que qui ho diu no ho faci per no haver de criticar el feixisme. Denunciem que la Fiscalia de l'Estat en la seva Circular 7/2019 sobre delictes d'odi s'atreveix a trepitjar la Declaració Universal dels Drets Humans quan considera els nazis com a potencials víctimes de delictes d'odi tan respectables com les que en realitat ho són per part d'ells. Denunciem que la judicatura, en la mateixa línia, banalitza les accions de crueltat contra els infants com la del cartell a Madrid o aplica diferents vares de mesurar mantenint en llibertat als assaltants al Blanquerna. Denunciem tota l'empara econòmica, mediàtica, institucional i social que rep el feixisme. Però, sobretot, denunciem que el dit que assenyala la injustícia en realitat viu d'ella, que són uns privilegiats que només cerquen acaparar més privilegis i desterrem-los, desterrem l'odi a la humanitat si volem sobreviure, no sols com a espècie, sinó com a persones humanes dotades de dignitat.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward