"Toc de queda mental" l'editorial de Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

Sembla que el toc de queda no s'allargarà. Cert és que avui el govern català vol aprovar una sèrie de normatives per assegurar les restriccions necessàries, entre les quals es parla de la possibilitat de restringir si fos necessari l'horari en alguns territoris, però el confinament, segons asseguren, tal com el coneixem, de 6 a 22h de manera general, decaurà. També caldrà veure quin marge de maniobra els hi deixa la justícia per a aplicar restriccions, perquè ja sabem que una cosa són les intencions i l'altra els jutges.

En tot cas, la desaparició del toc de queda estic segur que serà una bona notícia per a molts que ja no comprenien el perquè de marcar una hora concreta, a vegades poc racional i que no entenia de situacions no justificables davant l'autoritat.


Bé, per a altres, i jo crec que per a una gran quantitat de gent, l'horari sobrevingut ara fa un any per la pandèmia, ja s'ha convertit en un hàbit. Serà difícil treure molta gent del marc mental de "a les 22h a casa". Crec que caldrà molta pedagogia per a tornar a omplir amb normalitat –dins de les mesures de seguretat- bars, restaurants, teatres o cinemes, més enllà d'aquesta hora introduïda en el nostre imaginari quotidià.

Vaja, que sense voler-ho molts hem interioritzat l'anomenat -falsament- horari europeu, que vol dir, de fet, l'horari solar del nord d'Europa, no el nostre.


És millor? Ni idea, però que això afectarà el nostre dia a dia, com a mínim un temps més, és evident. Això, si no ha vingut per quedar-s'hi.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward