Lleida tindrà un olímpic més a Tòquio

Tot i que la darrera paraula la té el seleccionador espanyol, l’atleta Bernat Erta s’ha classificat amb l’equip de relleus mixt 4x400 després d’ocupar una de les primeres vuit posicions al Mundial de Polònia d’aquest cap de setmana.


I és que el mateix Bernat Erta ens explicava a Ua1 Lleida Ràdio que el més complicat: classificar Espanya per aquesta disciplina a l’esdeveniment esportiu més important del món, s’ha assolit, i que ara toca seguir amb la dinàmica fins ara per acabar sent un dels escollits de cara a aquests Jocs Olímpics de Tòquio: “Al final aquest cap de setmana hem aconseguit classificar a l’equip pels Jocs Olímpics. Ara toca seguir amb la temporada, seguir amb bona forma i al Campionat d’Espanya quedar entre els tres primers per accedir als Jocs Olímpics”.


Tot plegat, després d’un dissabte espectacular i és que el quartet espanyol format pel propi Erta, juntament amb Julio Arenas, Andrea Jiménez i Aauri Lorena Bokesa van aconseguir una marca de 3:18.98 que els va permetre obtenir la segona plaça de la sèrie 1 dels Mundials amb nou rècord estatal. Un dissabte que Erta ens resumia així: “Nosaltres ho vam encarar amb positivisme tot i tenir incerteses sobre aconseguir la fita o no. Dissabte estàvem molt bo i vam sortir a guanyar. Vam córrer impecable per acabar aconseguir entrar a la final amb aquesta segona posició”.


Un Bernat Erta que aquest cap de setmana també va rebre el premi commemoratiu, per part de la Federació Espanyola d’Atletisme, pel rècord d’Europa sub-20 de 400 metres que va aconseguir l’any passat a Ourense. Per tot plegat, Erta evidenciava que la temporada, de moment, li està sortint d’allò més bé: “Cada any anem millorant més i progressant cap a l’èxit. Tot plegat és una mostra de com de bé ho estem fent”.


Finalment, l’equip mixt diumenge va acabar sisè classificat a 67 centèsimes del rècord d’Espanya aconseguit el dissabte.


Per cert, Espanya no porta un equip de relleus a uns Jocs Olímpics des de fa 17 anys, fet que encara fa més gran al fita aconseguida a Polònia per part de Bernat Erta.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward