Un 37% dels lleidatans que han passat pel 'Bus de la Salut' tenen obesitat i un 42% sobrepès

Un 37% dels lleidatans que han participat en les proves de diagnòstic precoç de malaltia cardiovascular fetes pel 'Bus de la Salut' tenen obesitat i un 42% sobrepès. Els professionals adverteix que es tracta de xifres alarmants, ja que aquest és un factor de risc de patir accidents cardiovasculars.


En aquest estudi hi han participat 8.000 lleidatans d'entre 45 i 70 anys que tenen almenys 1 factor de risc. El director de la investigació, el doctor Marcelino Bermúdez, apuntava que es tracta de xifres molt negatives, i les atribueix a dos factors. D'una banda, a una "baixa adherència a la dieta mediterrània", ja que assegura que "mengem pitjor del que ens pensem". Això, diu, va lligat al segon factor que ho provoca, que és "una baixa activitat física". Bermúdez recordava a més que les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort al territori espanyol.


D'altra banda, les proves del Bus de la Salut també han permès diagnosticar un centenar de pacients amb malalties cardiovasculars greus. Concretament, 90 tenien estenosi carotídia i 21 aneurisma d'aorta.

L'estudi està dividit en 3 fases, que van començar el 2015 i està previst que finalitzin el 2028. Actualment l'estudi es troba en la segona fase, que estava previst acabar enguany, però s'ha demanat una pròrroga per analitzar 1.300 pacients més. En el marc d'aquesta s'han citat a més de 2.000 persones que tornaran al Bus de la Salut per veure la seva evolució.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward