La revista Sportis publica un estudi de Xavi Estrada

L’àrbitre lleidatà, i psicòleg esportiu, ha liderat un projecte que va nàixer ara fa un parell d’anys.


I que tenia com a objectiu examinar la relació de les variables visuals, d’atenció i contextuals, amb els problemes com la depressió o el comportament dels infants. Ens ho explicava a Ua1 Lleida Ràdio, el mateix Xavi Estrada: “La idea de l’estudi ve com a conseqüència d’una activitat extraescolar que es realitza a diverses escoles de Lleida i vol veure com afecten diversos àmbits i situacions amb el rendiment esportiu i acadèmic dels infants”.


Un estudi que ha suposat mesos i mesos de feina i que s’ha allargat al voltant de dos anys després de nàixer per aquestes inquietuds: “Aquesta activitat multiesportiva va ser una iniciativa que va començar fa dos anys amb la confiança de diversos centres públics de Lleida. Això ens va permetre fer una activitat experimental, fer recerca i obtenir els resultats que hem acabat obtenint”.


Per dur-lo a terme es van analitzar a un total de 76 alumnes, 52 nens i 23 nenes, amb una mitjana d’edat que no arribava als 7 anys, els quals van participar en aquestes activitats multiesportives amb una avaluació visual prèvia. Un estudi que arribava a les conclusions següents: “No només la pràctica esportiva és beneficiosa a nivell fisiològic, si no també a nivell mental. Tot plegat ens ha permès treure resultats francament rellevants”.


Estrada també ha evidenciat que la publicació de l’estudi a la revista Sportis és la recompensa a la feina ben feta: “Aquesta publicació recolza el mètode científic, que és el millor per demostrar un projecte i una activitat beneficiosa, i per altra banda ens esperona a seguir treballant i fer recerca”.


Un projecte que, juntament amb Xavi Estrada, ha comptat amb Carles Alsinet, Agnès Ros, Gemma VIera i Laura Vicens. 


Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward