Queixes dels sectors agrari, ramader i carni perquè el govern espanyol els deixa fora dels ajuts per la Covid-19

Queixes del sector agrari, ramader i carni perquè el govern espanyol els deixa fora dels ajuts estatals per a empreses afectades per la covid-19. Demanen a la Generalitat, que és qui gestionarà els fons, que inclogui als sectors que hi han quedat fora.


Els ajuts tindran un import d'11.000 milions d'euros i estaran destinats a empreses i autònoms. Inicialment, l'executiu espanyol els havia limitat a alguns sectors d'activitats molt concrets, en els quals no hi havia ni el sector agrari ni el ramader. Aquest dimecres, però, s'ha publicat una actualització del Reial Decret que estableix que les comunitats autònomes puguin ampliar els supòsits de concessió dels ajuts. Per això, entitats com Anafric, associació d'empreses del sector carni, ha demanat a l'executiu català que inclogui aquests àmbits, que s'han vist afectats, entre altres qüestions, pel tancament de l'hostaleria.


En el mateix sentit s'han manifestat des d'Unió de Pagesos, que han demanat al Govern que els sectors amb pèrdues superiors al 30% es puguin acollir als ajuts.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward