La collita de cirera caurà un 30% a la demarcació de Lleida a causa de les gelades del març

La collita de cirera caurà un 30% a la demarcació de Lleida a causa de les gelades del març. A més, també s'està a l'espera de les pluges que es preveuen pels propers dies, ja que un excés d'aigua podria provocar l'obertura del fruit i impossibilitar la seva comercialització.


La collita del cirerer ha començat ja en les varietats més primerenques, segons apunten des d'Unió de Pagesos, tot i que el gruix de la campanya s'espera que comenci en una setmana. Aquesta estarà marcada pels danys provocats per les gelades, que han provocat que un 30% dels fruits al Baix Segre hagin quedat petites, deformades o seques, i per tant no es podran comercialitzar. Jaume Miquel Aleu, membre de l'executiva nacional de la fruita dolça d'Unió de Pagesos, explica que "molta de la cirera que hi ha a l'arbre no és viable i s'està perdent", i afegeix que "en algunes zones des d'un principi ja es va veure que hi hauria menys producció, però hi ha altres zones on no es va veure en un principi i s'està veient ara".


En altres zones del país, com a les Terres de l'Ebre, s'espera que la davallada sigui del 20%, mentre que a la resta de Catalunya la collita podria ser normal, ja que la glaçada no va ser tan severa.


Tot i aquest descens de la producció, Unió de Pagesos espera una collita d'elevada qualitat en comparació amb la mala campanya del 2020, on les pluges de la primavera van causar greus danys.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward