L'arquitecte Josep Maria Llop serà el pregoner de la Festa Major de Lleida

L'arquitecte Josep Maria Llop serà el pregoner de la Festa Major de Lleida. Ha estat director d'urbanisme de la ciutat de Lleida durant més de 20 anys, i també fou director d'urbanisme de Barcelona abans dels Jocs Olímpics.


Concretament, Llop va ocupar el càrrec de director d'Urbanisme i Medi Ambient de l'Ajuntament de Lleida entre el 1979 i el 1988, i posteriorment també entre el 1991 i el 2003. En el període intermedi va exercir la mateixa funció a l'Ajuntament de Barcelona, en l'etapa preolímpica de la capital catalana. A més, també és l'autor del Pla General de Lleida 1995-2015, pel qual va rebre el Primer Premi d'Urbanisme de Catalunya. També ha exercit com a professor a la UdL i la Universitat Politècnica de Catalunya, i el 2020 va ser guardonat amb la Medalla d'Or a l'Urbanisme del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.


El regidor de festes de l'Ajuntament de Lleida, Ignasi Amor, avançava el nom del pregoner als micròfons d'Ua1 Lleida Ràdio, on explicava que se l'ha triat per la seva trajectòria, ja que "ha destinat moltíssimes hores, amor i molta feina a la ciutat de Lleida", i també perquè "sap fer un pregó al carrer, que no és gens fàcil, perquè has de tenir un caràcter molt extravertit i obert, i crèiem que era la persona idònia". A més, assegura que és "una figura de consens entre els grups municipals".


El pregó de les Festes de Maig es farà novament a la plaça Sant Joan, amb reserva prèvia i seients separats, per tal de complir amb les mesures de prevenció de la Covid-19. A més, la Paeria està estudiant la possibilitat que es retransmeti en directe a través de les xarxes.


D'altra banda, i encara sobre la Festa Major, Amor ha explicat que els concerts previstos pels dies 7 i 8 de maig s'han plantejat amb la previsió que es mantingui l'estat d'alarma. Es preveu que comencin com a molt tard a quarts de 9 del vespre, per tal que els assistents puguin tornar a les seves cases un cop acabin els actes. Pel que fa als actes de cultura popular, també s'han plantejat per celebrar-los de forma estàtica.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward