"Un Sant Jordi per a tothom!", l'opinió de Rosa Majoral

Diu la llegenda que va venir un cavaller i va matar el drac i de la seva sang va sortir un roser de roses vermelles. I tot el poble va celebrar aquesta festa, perquè ja no havien de tenir més por de ser cruspits pel drac... S'acosta un any més el 23 d'abril, Diada de Sant Jordi als Països Catalans, on es regalen llibres i roses, com a símbols de cultura i amor.


Un any que també el celebrarem de forma diferent, potser menys aigualit que l'anterior que estàvem en plena efervescència i inici de la pandèmia, però ben segur que tampoc serà igual que abans de la covid-19. Almenys, que enguany torni a ser un dia de goig per poder aproximar-nos al plaer de la lectura, de seguir les recomanacions dels llibreters i dels llibres més venuts de l'any o les novetats dels escriptors, però també que esdevingui un dia d'alegria perquè és el dia dels enamorats, sense que calgui està enamorat/da, per viure l'amor en la seva plenitud.


Un dia que seria ideal que tothom pugui viure d'una manera o altra amb major o menor intensitat, però que pugui viure'l. Tenint en compte que hi ha persones que potser ni sabran que passa aquest dia, perquè prou feina tenen en sobreviure dia a dia, o altres que no han rebut ni un llibre ni una rosa en tota la seva vida, o aquells que recordaran amb nostàlgia èpoques passades on, tot i ser grans lectors i cultes, la vida els ha segat i ara es troben sense recursos materials ni emocionals per afrontar-la enmig de l'exclusió social.


Que bonic seria que tothom pogués gaudir d'aquest dia, tant per rebre una mica de cultura, com per rebre una mica d'amor i és que com més es donin qualsevol de les dues coses, o ambdós alhora, més acompanyada es pot sentir qualsevol persona davant les dificultats de la vida i d'aquests temps que estem vivint tan incerts que colpeixen amb més força sobre els més vulnerables. Per tant, no deixem de lluitar com el cavaller Sant Jordi, perquè visquem en un món millor on no hi hagi dracs (consumisme, individualisme, racisme...) i creixin les roses (amor, solidaritat, ajuda mútua, d'escolta...).

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward