La CUP reclama derogar el decret d'energies renovables per aturar macroprojectes d'instal·lacions solars i eòliques

La CUP reclama derogar el decret d'energies renovables per aturar macroprojectes d'instal·lacions solars i eòliques. La formació adverteix que Ponent pot tenir més mig miler d’aerogeneradors.

Aquests aparells formen part de "macroparcs" eòlics projectats entre les comarques de les Garrigues, el Segrià i la Segarra.


Són instal·lacions que actualment es troben en tràmits damunt la taula de la Ponència d'energies renovables des de l'aprovació del Decret de mesures urgents per a l'emergència climàtica. Des de la formació s’han mostrat preocupada per la massificació d’aerogeneradors que suposaria l’aprovació d’aquests macroparcs, que comportaran més de 500 aerogeneradors. 


El diputat de la CUP-NGPG i membre de la mesa del Parlament, Pau Juvillà, ha criticat que el Decret 16/2019, per una banda, "lamina l'autonomia municipal pel fet que implanta macroparcs en zones sense comptar amb el vistiplau municipal". A la vegada, ha denunciat que aquestes instal·lacions pretenen ubicar-se "llocs que tenen una riquesa natural i comporten una degradació d'aquest entorn" i, a més "responen a interessos de grans empreses i fons d'inversió".


Els anticapitalistes consideren que la Ponència d'energies renovables hauria de fer una funció de filtre, "que no està tenint en aquestes comarques", tenint en compte la proliferació de grans projectes de centrals eòliques i solars que s'estan tramitant. Un dels portaveus de la CUP a Ponent, Josep Farran, ha assenyalat que les comarques de les Garrigues, Segrià i Segarra són la mostra més clara de "la desregulació que està suposant el desplegament del decret".


Defensa que caldria prioritzar l'ocupació d'espais degradats, la ubicació dels projectes a prop dels llocs on es consumirà l'energia i l'establiment de criteris objectius que estableixin quan s'està produint l'acumulació d'instal·lacions en una mateixa zona

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward