El Procicat aprova el confinament comarcal a partir de la matinada d'aquest divendres

El Procicat aprova el confinament comarcal a partir de divendres. La resolució actual, que permet sortir de la comarca amb el grup de convivència, havia d'estar vigent fins divendres a la nit, però el Procicat ha avançat la limitació de la mobilitat en una reunió d'urgència davant de l'empitjorament de la situació epidemiològica.


El confinament comarcal entrarà en vigor la mitjanit de dijous a divendres i durarà d'entrada fins el dilluns 19 d'abril.


La normativa del confinament preveu la mobilitat fora de la comarca per activitat considerada essencial, com la laboral o anar al metge, així com algunes excepcions concretes. Estan permeses les excursions o colònies amb el grup bombolla i també la mobilitat fora de la comarca per participar en les competicions esportives autoritzades.


En canvi, el subdirector general de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado, ha confirmat que la mobilitat cultural o la turística no seran excepcions permeses per saltar-se el confinament.

Ni Salut ni Interior han confirmat cap tipus d'ajuda específica ara per ara per als sectors afectats.


El retorn del confinament comarcal comportarà desplegar altre cop controls policials a les principals vies. Es reactivarà un dispositiu d'entre 350 i 400 controls policials diaris en diferents vies de comunicació que uneixen les comarques catalanes, en col·laboració amb les policies locals.


La consellera de Salut, Alba Verges assenyala que es veuen obligats a fer aquest pas especialment per l’augment d’ingressats a les UCIS.


Aquestes mesures entraran en vigor la matinada del dijous a divendres i de divendres a dissabte tornarà a ser efectiva a norma catalana que fixa el màxim de les trobades en sis persones.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward