L'Alt Pirineu i l'Aran reclamen el desplegament de la Llei de Muntanya

L'Alt Pirineu i l'Aran reclamen el desplegament de la Llei de Muntanya. Les presidències dels consells i la síndica d'Aran demanen més finançament pel manteniment de les vies.


Els representants del territori assenyalen que les carreteres de la zona suporten una gran circulació de vehicles en determinades èpoques de l'any com ha estat la Setmana Santa. El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha demanat que el finançament sigui pel nombre de visitants que reben i no pels habitants de la zona:


"Si tots els ajuts, totes les necessitats, tot el que es fa per aquestes comarques es fa en funció de la seva població, parlem de l'Aran: 10.000 habitants, què passa quan l'Aran en té 70.000? Son coses que s'han de regular. La mobilitat, les carreteres... No estan preparades les carreteres per assumir un trànsit de 10.000 persones, assumir-lo de 70.000. I no solament no és per tot l'any, sinó que són casos que es concentren a períodes de temps molt reduït, de tres o quatre dies a les vegueries".


Aquestes queixes han portat la unió entre la síndica d'Aran i les presidències dels consells comarcals del Pirineu batejada com "Presidències de l'Alt Pirineu i sindicatura d'Aran". Sota aquest nom de forma col·lectiva, i, de forma individual per cada consell, seguiran exigint aquesta llei:


"No ens cansarem tant particularment per cada consell, cada comarca com al nostre lobby, deixeu-me dir aquesta paraula, que seguirem treballant contínuament. De moment, exigim o demanem que es produeixi, que es parli, d'aquest desplegament, que sigui molt representatiu dintre de les nostres comarques".



El desplegament de la Llei de Muntanya suposa un marc normatiu específic que tingui en compte les singularitats d'aquest territori.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward