La Paeria encomanarà un dictamen jurídic per analitzar si s’han comés irregularitats en les contractacions fetes pel consistori

L’Ajuntament de Lleida encomanarà un dictamen jurídic per analitzar si s’han comés irregularitats en les contractacions fetes pel consistori. També s’ha acordat publicar l’informe sobre les suposades contractacions irregulars realitzades per les regidories d’Urbanisme i d’Esports.


La Comissió de la Transparència de la Paeria ha acordat encarregar un informe jurídic que valori si hi ha hagut irregularitats en les contractacions municipals. Aquest es contractarà segons el procediment corresponent en funció de l'import i també ha de permetre tenir unes pautes de funcionament més clares en aquest àmbit.


La comissió també ha aprovat un model per donar compte de la comptabilitat dels grups municipals, així com de les agendes públiques i el registre dels grups d’interès. En aquest cas, s’ha donat el termini d’un mes per establir-ne els canvis.


Durant la reunió també s’ha posat de manifest que l’ús de les eines de gestió digital del Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya ha permès a l’ajuntament estalviar 1,8 milions d’euros.


D’altra banda, s’ha donat compte del nombre de peticions d’accés a la informació pública. L’any 2020 se’n van realitzar 16, de les quals 10 es van estimar totalment, 3 parcialment i una va ser desestimada. A més, una es va resoldre amb el lliurament d’informació mitjançant comunicació, i una altra amb desistiment i arxiu. Per últim, en la sessió s’ha informat que el portal de transparència de l’Ajuntament ha rebut 36.000 visites durant l’any 2020.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward