Torna la Primera Catalana menys desitjada

A Ua1 Lleida Ràdio hem parlat amb els sis presidents dels equips lleidatans a la categoria i hem recollit les opinions i situacions ben diferenciades que hi ha al nostre territori al voltant d’aquest retorn de la Primera Catalana.


Comencem amb la UE Tàrrega que havia de jugar aquest diumenge a les dotze davant el Mollerussa a la capital del Pla d’Urgell i que ja va avisar que no competiria.  Tot i això, el president dels targarins, Gerard Caro, ens explicava que signaran l’acta d’aquest partit: “El Tàrrega ja ha manifestat que no pot reiniciar la temporada amb les condicions actuals. Ens desplaçarem a Mollerussa, signarem l’acta i deixarem palès la nostra impossibilitat de tornar a competir”.


Una decisió, la del Tàrrega, que es contraposa amb la del Mollerussa i és que l’equip de la capital del Pla d’Urgell ha transmès en més d’una ocasió la seva voluntat de, si es pot, tornar a competir. Jaume Vallverdú és el seu president: “Nosaltres aquest cap de setmana anirem al camp, juguem a casa. Esperem que es presenti el Tàrrega per jugar, si consideren que no poden disputar el partit, signarem l’acta i ja està”.

D’altra banda hem de parlar de dos partits ajornats de cara aquest cap de setmana amb protagonisme lleidatà.


Per un costat el derbi Borges Blanques – Atlètic Lleida que, entre d’altres circumstàncies, s’hauria d’haver disputat a l’Espluga de Francolí ja que encara no s’ha finalitzat la instal·lació de la gespa al camp garriguenc. El president del Borges, Àngel Rodríguez, ens transmetia d’aquesta manera la situació que s’està vivint al club de les Garrigues: “Considerem que no podem competir i ho mantenim des de fa mols dies. Fam ficar unes condicions i la resposta no ha estat l’esperada. Amb aquestes condicions, no considerem que puguem jugar”.


Xavi Batalla, president de l’Atlètic Lleida, ens responia això a la pregunta sobre què tocarà fer a partir de la setmana vinent després d’aquest ajornament del partit davant el Borges Blanques: “Estem a l’espera de les paraules de la Federació de cara al dilluns vinent, després del que ha anunciat avui el PROCICAT. Veurem com queda la situació de la Segona Catalana i si, d’aquesta forma, pot ser que a Primera Catalana no hi hagin descensos i, així, els equips puguin decidir, sense amenaces de cap tipus, si volen competir o no amb tota tranquil·litat”.


Tornant a canviar d’enfrontament, parlem del Solsona i és que el seu president, Ernest Estany, ens ha avançat a Ua1 Lleida Ràdio, que l’enfrontament que havien de disputar a Cardona davant el Can Vidalet, finalment també s’ha d’ajornar. Els motius: aquests: “Nosaltres no podem jugar a Solsona per un problema amb un mur que encara no s’ha enretirat per part del Departament d’Educació i, en conseqüència, hem de jugar a Cardona. Però aquest cap de setmana s’ajornarà el partit perquè ens han dit des de Cardona que no podrem disposar del camp per motius de coronavirus”.


Per acabar, el president de l’Alcarràs, Joan Miret, també ens ha avançat que, ara per ara, el partit davant el Martorell està més a prop d’ajornar-se, que de disputar-se: “L’Ajuntament ens ha enviat una carta on s’especifica que les instal·lacions esportives, el cap de setmana, no es poden obrir. Nosaltres ho hem comunicat a la Federació i és evident que aquest partit no es podrà jugar”.


Així doncs, el retorn d’aquesta Primera Catalana 2020/2021 conviu amb realitats i opinions ben diferenciades dins el territori que, sense cap mena de dubte, s’allargaran en els propers dies i setmanes. 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward