Les obres de la nova estació d'autobusos a l'edifici dels Dots començaran previsiblement l'any vinent

Les obres de la nova estació d'autobusos a l'edifici dels Dots començaran previsiblement l'any vinent. Segons el calendari de l'Ajuntament de Lleida, aquest mateix any els terrenys on s'ha d'ubicar aquesta nova estació passaran a titularitat municipal.


Segons xifres del consistori, l'estació d'autobusos ha d'acollir 1,3 milions de passatgers a l'any. Es preveu que aquest nou edifici compti amb 32 andanes i la seva construcció no modificarà la xarxa viària, ja que els autobusos accediran a l'estació per Príncep de Viana, una via amb capacitat suficient que ja suporta part d'aquest trànsit d'autobusos. Pel que fa als accessos per a vianants, comptarà amb 4, una de les quals a pocs metres de l'accés a l'estació de Renfe.


El regidor d'urbanisme, Toni Postius, emfatitzava en la proximitat d'ambdues estacions: "Un element clau i molt important era la intermodalitat. Aquesta proximitat que ha d'haver-hi entre l'estació d'autobusos i l'estació de trens justament per què Lleida, com a receptora del territori de molt trànsit, de persones que venen a l'autocar per poder agafar després el tren, que tinguin aquesta proximitat i, per tant, l'entrada natural que es contemplaria per l'estació d'autobusos seria la part que està tot just al costat de l'estació de tren, a la zona de l'apartament, i des d'aquest punt de vista estaries a 30 segons de sortir de l'estació d'autobusos per entrar a l'estació de trens."


Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha assenyalat que tot i que la infraestructura canviarà es mantindrà la façana en ser l'edifici dels Docs històric per la ciutat de Lleida: "L'alçada i la qualitat de l'edificació fan perfectament compatible el disseny d'una estació d'autobusos equipada, moderna, amplia, etc. Amb el respecte i la conservació d'aquestes estructures tan interessants. Per tant, no hi ha cap mena de comptabilitat entre l'aprofitament d'aquesta estructura amb finalitats contemporànies i el manteniment d'aquest patrimoni."


Dintre del projecte de la nova estació d'autobusos a Docs, s'inclourà l'edifici de la Meta i el solar adjunt, tot i que, encara no està definida la seva funcionalitat que no tindrà a veure amb l'estació.


Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward