El Govern ha aprovat interposar un recurs contra diferents articles de la llei de creació de l'ingrés mínim vital

El Govern ha aprovat interposar un recurs d'inconstitucionalitat contra diferents articles de la llei de creació de l'ingrés mínim vital. Catalunya té la competència exclusiva en l'àmbit de les prestacions socials, motiu pel qual l'ingrés mínim vital entra dintre dels àmbits.


D'aquesta manera, segueix endavant amb el recurs, després que el Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya ha conclòs que diferents articles vulneren les competències de la Generalitat en l'àmbit social.

El Govern va encarregar al president de la representació de la Generalitat de Catalunya a la Comissió Bilateral Generalitat - Estat iniciar les negociacions sobre les discrepàncies entre les competències del Govern i la llei de l'ingrés mínim vital.


El 3 de març s'acaba el termini d'interposició del recurs, com que no s'ha arribat a un acord, el Govern ha aprovat seguir endavant amb la tramitació.


La presentació d'aquest recurs no tindrà cap impacte negatiu en la ciutadania perquè no fa aturar la gestió ni la tramitació de la prestació.


Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward