Es constitueix l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública

Es constitueix l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública. Aquest ens, que promou les energies renovables, neix amb la voluntat que la ciutadania tingui més opcions per il·luminar casa seva.


El conformen 74 municipis i 4 entitats que representen més d’un 40% de la població catalana. Carles Caballero, president de l’AMEP, ha assegurat: ''Aquesta transició energètica ha de ser democratitzadora. Pel que fa a l'electricitat, els municipis, les empreses locals, les entitats i la ciutadania no podem continuar sent més mers espectadors consumidors i deixar que els grans oligopolis energètics pilotin i comandin aquesta transició energètica''.


La vicepresidenta Alba Pijuan assenyala que l’estat espanyol només produeix un 18% d’energia verda del 42% que hauria de fer per al 2030, segons la Unió Europea. De fet, creuen que Catalunya pot assolir el 100 per cent d’aquesta producció. ''Cal treballar per a una transició energètica que ens porti a garantir el dret social a l'accés a l'energia, a democratitzar l'energia i a fomentar la participació ciutadana i de les petites i mitjanes empreses per aconseguir-ho'', assegura Pijuan.


És un inici, però s’espera l’adhesió de més municipis durant els pròxims dies.


Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward