L’Escola de Pastors de Catalunya presenta enguany un nou mòdul formatiu basat en la Silvopastura

L’Escola de Pastors de Catalunya presenta enguany un nou mòdul formatiu basat en la prevenció d’incendis forestals. L’Escola afirma que Catalunya té molts boscos poc gestionats.

 

L’Escola de Pastors de Catalunya, ubicada a la comarca del Pallars Sobirà, ha ampliat la formació amb una nova setmana teòrica dedicada a la Silvopastura. Laia Batalla, directora de l'escola, ha afirmat: ''Tenim un país cada vegada més emboscat, uns boscos poc gestionats. Per tant, la pastura dirigida a la Silvopastura és una manera de mantenir els boscos nets molt econòmica i que, a més, fixa gent al territori. El perfil dels nostres alumnes, que presumiblement tindrà difícil l'accés a la terra, per ells això suposarà una oportunitat de poder-se dedicar''.


La direcció del centre manifesta que molts fills de pagesos no volen continuar la tradició pagesa dels seus predecessors i que els que volen agafar aquest relleu no tenen tantes facilitats. Aquesta nova setmana formativa, segons el centre, suposarà una oportunitat per als joves que vulguin accedir a la terra. Tot i això, més del 60% dels alumnes que passen per l’Escola de Pastors s’acaben dedicant professionalment al sector primari. 


Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward