La Plataforma en suport a Pablo Hasel denuncia la identificació d’alguns dels seus membres durant un piquet informatiu

La Plataforma en suport a Pablo Hasel denuncia la identificació d’alguns dels seus membres durant un piquet informatiu. Asseguren que agents de la Guàrdia Urbana de Lleida els van aturar durant un acte organitzat al barri de Pardinyes.


A través de les xarxes socials, la Plataforma ha denunciat que “un fort desplegament policial” els hauria aturat i identificat mentre feien “un piquet informatiu amb octavetes i cartells sobre la situació de Pablo Hasel”, aquest dilluns a la tarda. Es tracta del primer dels actes d’aquest tipus previstos durant aquesta setmana a la ciutat. El col·lectiu denuncia l’“assetjament policial” que consideren que pateixen, i demana explicacions a la Guàrdia Urbana i a l’alcalde, Miquel Pueyo.


De fet, el propi paer en cap ha explicat també a través d’una piulada a Twitter que la policia local hauria rebut trucades de veïns “queixant-se pels sorolls d'un grup de 15 persones” a la plaça Maria Rúbies. Fruit de l’alerta, afegeix, se’ls hauria identificat, però no se’ls hauria denunciat, ja que “no incomplien cap norma de les ordenances municipals”. El paer ha afegit que “el repartiment d’octavetes forma part de la lliure expressió de les posicions polítiques de les persones i és obligació tant de la Guàrdia Urbana com de la Paeria garantir que aquestes llibertats siguin respectades”. 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward