El Comitè d'Afers Jurídics de l'Eurocambra posa a debat la proposta per aixecar la immunitat als eurodiputats independentistes

El Comitè d'Afers Jurídics de l'Eurocambra posa a debat la proposta per aixecar la immunitat als eurodiputats independentistes Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Aquest dimarts votarà el suplicatori i llavors passarà a mans del ple del Parlament Europeu del març.


Els membres del comitè discuteixen l'informe del ponent del cas, l'ultraconservador búlgar Angel Dzhambazki, posteriorment es votarà la proposta, i llavors la qüestió passarà a mans del ple del Parlament Europeu. Si finalment s'aprova el suplicatori contra els tres independentistes, la justícia belga i escocesa podran examinar la petició d'extradició d'Espanya que pesa sobre ells.


El president del Comitè, Adrián Vázquez, no ha volgut fer distincions amb el suplicatori a Puigdemont encara que reconeix la importància mediàtica del cas a Espanya: "Serà un comitè com qualsevol altre. És cert que per a Espanya per la connotació política d'aquests casos pugui tindre una repercussió mediàtica molt gran, però per la resta de companys i pel Parlament Europeu és un cas d'immunitat més com qualsevol altre. Així s'han tractat i així es tractaran."


Fa un any que el Tribunal Suprem va demanar a la cambra europea l'aixecament de la immunitat dels tres polítics per poder reactivar les euroordres. Tots tres van al·legar a les audiències del Comitè d'Afers Jurídics que la causa de l'1-O és una "persecució política", que el Suprem no té competències i que hi ha "irregularitats" en el procediment del suplicatori.


Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward