El Museu de Lleida lliurara 5 de les obres reclamades pel bisbat de Barbastre-Montsó

El Museu de Lleida lliurarà aquest dilluns 5 de les obres reclamades pel bisbat de Barbastre-Montsó. Es tracta de cinc peces que, a causa del seu estat de conservació, es va considerar que era millor traslladar-les en un transport diferent del de la resta.


El Museu de Lleida comunicarà aquest dilluns al jutjat de Barbastre aquesta acció. Aquestes peces formen part de les 28 obres que el Bisbat de Lleida sempre ha reconegut que han estat a Lleida en qualitat de dipòsit. Es tracta de dos retaules de la Mare de Déu procedents de Sirés i de Montanui, un sagrari de fusta daurada procedent de Gabarret, dos fragments d'un enteixinat de fusta amb restes de policromia procedent de Ballobar i un Sant Bisbe de fusta procedent de Centenera. Es tracta de peces datades entre els segles 14 i 18.


Pel que fa a les 83 peces restants reclamades per l'Aragó, l'empresa adjudicatària del transport i el Consorci del Museu de Lleida tancaran en els propers dies el pla de lliurament definitiu. La setmana passada, el consorci va adjudicar la contractació del trasllat, que inclou l'embalatge, la manipulació i el trasllat de les obres, a l'empresa SIT Expedición Arte y Seguridad SL per un import de 25.000 euros.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward