El Procicat manté set dies més les mesures vigents fins ara per lluitar contra la Covid-19

El Procicat aprova la represa de les activitats extraescolars, de l'esport escolar i del lleure educatiu pels infants d'Educació Infantil i Primària. Per contra, manté set dies més la resta de les mesures vigents fins ara per lluitar contra la Covid-19.


El principal canvi és que s'autoritzen les activitats extraescolars, d'esport escolar i de lleure educatiu dirigides a infants que es troben en les etapes d'Educació Infantil i d'Educació Primària. També s'equipara l'esport federat i els consells esportius pel que fa a poder entrenar amb més de 6 persones i participar en les competicions permeses.


En termes generals, es manté vigent la limitació de l'entrada i sortida de persones de Catalunya, exceptuant aquells desplaçaments justificats, i també el confinament comarcal. El toc de queda nocturn tampoc varia, i continua establert entre les deu de la nit i les sis del matí.


Pel que fa als horaris d'obertura dels negocis de restauració i hostaleria, tant les terrasses com a l'interior, podran seguir obrint de 7:30h a 10:30h i de 13h a 16:30h. En la resta d'horaris, aquests negocis poden seguir funcionant per a recollida al mateix establiment per part del client o per a lliurament a domicili.


En l'àmbit comercial, segueix el 30% de l'aforament pel petit comerç, que haurà de seguir tancat el cap de setmana, així com els centres comercials i els establiments de centres comercials de més de 400 m2.

Pel que fa a les activitats culturals, museus, biblioteques i sales d'exposicions, seguiran oberts a la meitat del seu aforament. Cinemes, teatres, auditoris, circs i sales de concerts es mantenen també a la meitat de l'aforament i un màxim de 500 persones o un miler si la ventilació és òptima.


Els actes religiosos i les cerimònies civils seguiran amb un 30% de l'aforament, també amb un màxim de mig miler de persones o d'un miler si la ventilació òptima.


En l'àmbit esportiu, les instal·lacions i equipaments en espais tancats poden seguir oberts amb aforament al 30% i amb activitats grupals limitades a 6 persones i ús obligatori de mascareta. Els que són a l'aire lliure seguiran oberts amb un aforament del 50% i control d'accés.


La decisió del Procicat d'allargar les mesures fins al 28 de febrer respon, segons apunten, a un context epidèmic marcat per una tendència a l'aplanament de la corba epidèmica, després de dies en què el descens era més rellevant i continu. Arran d'aquest aparent canvi de tendència, s'ha optat per mantenir una actitud de prudència en relació amb el gruix de les mesures, a l'espera de comprovar l'evolució dels indicadors durant els pròxims dies.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward