El futbol islandès tindrà més accent lleidatà que mai

Alexandra Taberner, Marta Sáez i Maria Orteu, jugadores del CF Pardinyes, jugaran a la Segona Divisió islandesa a partir de l’abril.


A Ua1 Lleida Ràdio hem parlat amb la “més veterana” amb aquestes experiències internacionals, Alexandra Taberner que, per exemple, ha jugat a Suècia i al 2019 ho va fer ja a Islàndia. Una Taberner que ens explicava que aquesta incorporació a l’equip que engloba tres clubs, el Fjardabyggd, el Leiknir i el Höttur, ja s’havia d’haver produït ara fa uns mesos: “Tot va començar l’any passat i és que l’equip, amb qui ja vaig jugar, es van interessar per mi, però pel tema covid no hi vaig poder anar”.


I és que la situació, sobretot econòmica, del futbol islandès en comparació al de casa nostra és ben diferent: “Allí jugarem a Segona Divisió i la situació econòmica és molt diferent a on estem ara. Es podria equiparà, fins i tot, a la Lliga Iberdrola”.


Ara bé, les tres jugadores, tot i que abandonaran el CF Pardinyes abans de la fi de la temporada, intentaran fer-ho amb les de groc i negre havent aconseguit la salvació: “La idea és que quan nosaltres marxem, l’equip hagi pogut assolir la permanència. La primera volta no ha estat l’esperada, i tocarà remar”.


Taberner també ens ha explicat que per poder viatjar a Islàndia no només s’hauran de realitzar proves físiques, sinó que també proves PCR, afirmant però que la situació sanitària al país, està molt més controlada que a casa nostra. 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward