Les UCI dels hospitals de Ponent arriben als 40 pacients amb covid-19

Les UCI dels hospitals de Ponent arriben als 40 pacients amb covid-19. Tot i això, el volum d'ingressos ha baixat a 177, set menys que divendres. De fet, des de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida s'ha registrat un lleuger descens de les persones que han acudit a Urgències amb Covid-19 aquest cap de setmana, segons ha explicat a UA1 Lleida Ràdio Oriol Yuguero, metge d'Urgències de l'hospital lleidatà. "Des d'aquest cap de setmana hem notat una tendència a l'estabilització o una mica menys de casos que les últimes setmanes, però hem de ser cauts i esperar a veure si la tendència es conserva", apunta Yuguero, que afegeix que, tot i això, "el volum d'ingressos aquest cap de setmana s'ha mantingut, i per tant potser no vénen tant, però els que vénen han d'ingressar". El facultatiu explica també que "les altes que es donen des de les plantes són importants, i això és el que ens dóna una mica de marge a l'hora de poder ingressar als malalts, tot i que la situació de les UCI, igual que a la resta de Catalunya, és crítica, i els pròxims dies poden ser difícils".


A la regió sanitària de Lleida s'han detectat 165 nous casos de Covid-19 en les darreres hores i s'ha informat de 20 noves defuncions. El risc de rebrot ha pujat a 508, encara per sota del registre de la setmana anterior, i la velocitat de propagació es manté a 0,96, mentre que la setmana anterior estava en 1. A l'Alt Pirineu i Aran s'han detectat 22 nous casos i cap defunció. El risc de rebrot baixa 43 punts, fins a 479, mentre que la setmana anterior era de 637, i l'Rt baixa cinc centèsimes fins a 0,87. A la regió hi ha 17 pacients ingressats, un menys que en l'anterior balanç.


Pel que fa al conjunt del país, la velocitat de propagació de la covid-19 baixa una centèsima i se situa en 0,92. El risc de rebrot també ha baixat 14 punts i se situa ara en 519. S'han declarat 2.371 nous casos confirmats i s'ha informat de 85 noves morts. Hi ha 2.977 pacients ingressats amb covid-19 als hospitals catalans, 104 més, i 730 a l'UCI, els mateixos que fa 24 hores.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward