El TSJC condemna a un any d'inhabilitació al conseller d'Exteriors, Bernat Solé, pel seu paper en l'1-O quan era alcalde d'Agramunt

El TSJC ha condemnat al conseller d'Exteriors, Bernat Solé, a un any d'inhabilitació i una multa de 16 mil 800 euros pel seu paper en l'1-O quan era alcalde d'Agramunt. La sentència, que no és ferma, considera provat que va cometre un delicte de desobediència greu.


El tribunal considera que Solé va desobeir les resolucions judicials, ja que l'exalcalde tenia coneixement personal i directe de les decisions del Tribunal Constitucional que advertien de les conseqüències en cas d'aplicar les lleis del referèndum aprovades pel Parlament l'any 2017. En una compareixença, el mateix Solé ha assegurat que "tornaria a ser al costat del poble perquè no es pot desobeir mai la voluntat ciutadana". El conseller encara pot presentar recurs davant del Tribunal Suprem, així que aquesta sentència encara no és ferma.


Diverses autoritats polítiques d'arreu del país han manifestat el seu suport al conseller. Una d'elles ha estat el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, que durant el ple de l'ens ha qualificat la sentència com a "revenja". Des del Govern també han lamentat la inhabilitació del conseller d'Acció Exterior.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward