"El gran somni americà", l'editorial de la Miriam Garcia

Ho noten, no? No se senten diferents? Doncs hauria de ser, perquè Joe Biden ja és president dels Estats Units... Bromes a part, el pas que s'ha donat aquesta passada matinada és rellevant, això segur. El pas de Donald Trump per la Casa Blanca és una de les coses més nefastes que li han passat al món, i no ho dic pensant en els Estats Units, sinó en nosaltres. Perquè liderar la primera potència mundial dóna molta visibilitat, i això ha suposat un gran aparador per la xenofòbia, el classisme i el masclisme de Trump. Li ha donat ales a la ultradreta arreu del món, i les conseqüències les paguem tots.


Ara bé, dit això, tampoc fa falta que ara fem una gran lloa dels Estats Units i tot el que suposen. I és que, per a molts, el més destacable de la victòria electoral de Joe Biden és que suposa la derrota de Trump. Perquè Biden tampoc és que sigui una germaneta de la caritat.


Els Estats Units seguiran essent un país racista, amb unes desigualtats flagrants entre classes socials, on es discrimina a les minories i on el capitalisme és el més important. Bé, com molts altres països del món, com el nostre mateix. I precisament per això, potser en els propers dies ens podríem estalviar articles, editorials i reportatges lloant el gran somni americà.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward