La situació a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida és "idèntica a l'octubre" pel que fa a la Covid-19

La situació a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida és "idèntica a l'octubre" pel que fa a la Covid-19. En quinze dies, la pressió assistencial a l'UCI del centre podria arribar al seu límit. 


Des del 6 de desembre s'han multiplicat per tres els contagis detectats al centre sanitari, segons ha explicat el doctor José Luis Morales Rull, coordinador de Covid de l'Hospital, que apunta també que, des d'abans de Nadal, les urgències s'han duplicat a l'atenció primària i que a l'Arnau han augmentat entorn d'un 5%, però un 20% dels malalts que arriben a l'hospital es queden ingressats. "Veiem que la gravetat es manté, el ritme de contagi augmenta i els casos són igual de greus que han estat fins ara", explica Morales, que afegeix que ara mateix hi ha un 33% de malalts semicrítics a les plantes Covid. 


Això, afegeix Morales, ha provocat que aquest dimecres hi hagi hagut més ingressos a les unitats de cures intensives que en tota una setmana. "La nostra estratègia ha estat activar els semicrítics a la planta Covid, això descarrega l'UCI, i seleccionem molt bé el malalt que ha d'anar a l'UCI", explica el coordinador Covid, que afegeix que "capacitat per obrir UCI encara en tenim". "La vàrem tenir col·lapsada a l'inici de la pandèmia, després hem estat justets, però ni a l'estiu ni a l'octubre la vàrem tenir col·lapsada, així que esperem que, si mantenim la mateixa estratègia, puguem fer front una altra vegada", apunta. 


Pel que fa al perfil dels ingressats, Morales explica que, a diferència del que passava a l'estiu o a l'inici de la pandèmia, ara gairebé tots els contagis es produeixen en l'entorn familiar. En aquest sentit, apunta que han detectat famílies senceres contagiades, i afegeix que els més afectats són els més febles, com avis i pares.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward