Un estudi de la UdL i l'IRTA situa l'àcid peracètic com la millor alternativa al clor per desinfectar maduixes

Un estudi de la UdL i l'IRTA situa l'àcid peracètic com la millor alternativa al clor per desinfectar maduixes. Aquest nou mètode combat principalment norovirus que provoquen gastroenteritis i bacteris com la salmonel·la o la listèria.


El risc que comporten els problemes de seguretat dels subproductes derivats de la desinfecció del clor a la indústria de la fruita ha impulsat la recerca de desinfectants alternatius.

Els resultats del treball, indiquen que les millors concentracions com a alternativa a 100 parts per milió de clor, utilitzat per a la desinfecció de diferents matrius en les indústries alimentàries- han estat de 80 per a l'àcid peracètic, un 5 per cent pel peròxid d'hidrogen i un 2,5 per cent per a àcids orgànics després del tractament de dos minuts.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward