Preocupació a la Pobla de Segur davant el possible enderroc de la cimentera del municipi

Preocupació a la Pobla de Segur davant el possible enderroc de la cimentera del municipi. Aquesta es va construir l'any 1912 i va ser la primera de l'Estat que va servir per abastir les obres de construcció de les centrals hidroelèctriques.


L’edifici, abandonat des de fa anys, es troba en molt mal estat de conservació, i des de la Societat Internacional de geologia i mineria ambiental pel desenvolupament i l'ordenació del territori, SIGMADOT, veuen amb "enorme preocupació" la possible pèrdua d'aquest patrimoni per un possible enderroc per part de l'empresa propietària. Tot i això, des de l'Ajuntament de la Pobla de Segur han afirmat que no tenen constància oficial d’aquest possible enderroc.


SIGMADOT demana solucions tècniques per a l’edifici i es posa a disposició de les administracions per contribuir en la recerca d'aquestes solucions. També des de l'entitat SOS Pallars s’han sumat a aquesta reivindicació.


La fàbrica de ciment de la Pobla tenia capacitat per produir 60.000 quilos de ciment al dia, gràcies als dos forns verticals i la xemeneia de 27 metres d'alçada. A més, la planta disposava d'un sistema d'ensacat del ciment que feia que no s’hagués de traslladar a granel. Segons SIGMADOT, les tasques de construcció de les centrals elèctriques del Flamicell o de la Val d'Aran no haurien estat possibles sense el ciment d'aquesta fàbrica. 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward