ERC aposta per pactes de govern amb JxCAT, la CUP i els comuns després de les eleccions del 14-F

ERC aposta per pactes de govern amb JxCAT, la CUP i els comuns després de les eleccions del 14-F. Els republicans consideren que el pacte de govern a la ciutat de Lleida és un bon exemple a seguir a la Generalitat.


La candidata republicana per la demarcació de Lleida, Marta Vilalta, considera que és "més necessari que mai" fer un govern "el més ampli possible". En aquest sentit, apunta que aquests acords de govern han de ser "òbviament amb les formacions independentistes, perquè el nostre projecte irrenunciable és culminar el camí cap a la república catalana, però que el volem obrir al màxim a aquelles formacions polítiques amb qui compartim també part del camí, com pot ser els comuns". Vilalta recorda que "això ja ha passat en altres moments, com l'acord de pressupostos, que el vam fer els membres del Govern juntament amb els comuns, o l'acord de governança a la Paeria, que és justament amb ERC, JxCAT i el Comú". 


Per contra, Vilalta ha descartat possibles acords amb el PSC, ja que considera que defensen "models contraposats de país", i assegura que "els cants de sirena" d'aquells qui apunten la possibilitat d'un nou govern tripartit a la Generalitat "són fum, són mentides, no són res més que ganes de trencar i dividir l'independentisme".


D'altra banda, i preguntada sobre possibles acords amb el PDeCAT, Vilalta ha dit que "en funció dels resultats veurem quins acords es poden fer", tot afegint que, en tant que volen un govern el més ampli possible, "si treu representació, també serà tingut en compte".

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward