Entra en vigor el confinament municipal durant tots els dies de la setmana i el tancament de comerços en cap de setmana

Aquest dijous entren en vigor les noves mesures per aturar la Covid-19 anunciades pel Govern. Això inclou el confinament municipal durant tots els dies de la setmana fins al 17 de gener, així com la pròrroga del confinament perimetral de Catalunya.


Les excepcions a aquest confinament són anar a treballar o estudiar, les visites a centres sanitaris, el retorn a la residència habitual, l'assistència de dependents o el dret a manifestació, entre altres causes de força major. Sí que es permetrà la realització d'activitats físiques i esportives individuals entre municipis limítrofs.


Les noves restriccions també impliquen el tancament en cap de setmana de tots els comerços no essencials, i entre setmana el dels centres comercials i els establiments de més de 400 metres quadrats. El tancament no afectarà els centres de veterinària, perruqueries, centres d'estètica, concessionaris d'automòbils i jardineria, que poden estar oberts independentment de la seva superfície. Sí que podran obrir els comerços essencials situats dins de centres comercials, així com els locals comercials amb una superfície inferior a 400 metres quadrats i amb accés directe des de la via pública, però només de dilluns a divendres. Els comerços que obrin hauran de garantir que no se supera el 30% d'aforament. També podran obrir els equipaments culturals i les piscines situades en aquests espais.


En el cas de la restauració, es mantenen totes les restriccions vigents i només es podrà obrir de 7.30 a 9.30 hores i de 13.00 a 15.30 hores, amb un aforament al 30% i una distància de 2 metres entre comensals de taules diferents. Es pot seguir fent sopars a domicili o per emportar.


D'altra banda, el límit de reunions torna a ser de sis persones i dues bombolles com a màxim.


Pel que fa a l'esport, es tanquen els equipaments tancats amb l'excepció de les piscines, que mantindran l'activitat amb el 30% d'aforament i sense activitats de grup. En les instal·lacions a l'aire lliure s'ha de garantir un aforament del 50%, control d'accés, el tancament dels vestidors –excepte per a piscines-, i que no hi hagi més de sis persones en l'activitat de grup. També s'ajornen les competicions esportives previstes, a excepció de les oficials d'àmbit estatal, internacional i professionals. A més, han de tancar les pistes i camps d'esports públics a l'aire lliure que no estiguin supervisats, així com els parcs i fires d'atraccions. Els parcs i jardins es tancaran a les 8 del vespre.


Als actes religiosos i cerimònies civils es manté la restricció del 30% de l'aforament amb un màxim de 500 persones. Si són estàtics a l'aire lliure o en recintes tancats amb bona ventilació, es pot arribar a les 1.000 persones –sempre que no se superi el 30% d'aforament. Els titulars de les activitats hauran de presentar una declaració responsable.


En el cas de la cultura no s'apliquen noves restriccions i es limita l'aforament al 50% amb 500 persones com a màxim. Si són a l'aire lliure o amb bona ventilació es pot arribar a les 1.000 persones –amb un aforament màxim del 50%-.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward