El Govern decreta un nou confinament municipal a partir del 7 de gener

El Govern decreta un nou confinament municipal a partir del 7 de gener. Aquest estarà vigent de dilluns a diumenge i durant un termini de 10 dies. L'executiu ha anunciat noves mesures restrictives davant l'increment sostingut dels indicadors de la Covid-19 en els darrers dies.


La consellera de Salut, Alba Vergés, ha parlat d'una "nova aturada social" per fer front a la situació epidemiològica adversa, ja que considera que "és la millor manera d'actuar, per prevenció i per frenar els contagis que estem tenint i aquesta tendència a l'alça. Hem de seguir fent aquest esforç". Ha destacat que "tenim una mitjana d'uns 2.400-2.500 casos diaris, lluny de l'objectiu de 1.000 casos que ens havíem marcat, i són gairebé 17.000 casos a la setmana". 


Més enllà del confinament municipal, el comerç és el sector més afectat per les noves restriccions. Només podran obrir els establiments de menys de 400 metres quadrats i hauran de tancar els centres comercials. A més, els caps de setmana només podran obrir els establiments que prestin serveis essencials.


Per contra, les restriccions a la cultura i la restauració es mantenen com fins ara, mentre que les activitats esportives només es podran fer a l'aire lliure.


Pel que fa a les escoles, obriran l'11 de gener, tal com estava previst. El que sí que queda suspès són les activitats extraescolars suspeses, excepte aquelles que es facin amb els mateixos grups escolars.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha insistit que cal "baixar el ritme de país", ja que en els darrers quinze dies s'ha registrat un increment de les persones ingressades als hospitals del 27%. Això, diu, quan "encara no estem recollint plenament tot el possible efecte que hagin tingut les festes de Nadal". "La situació és creixent, creixem a un ritme del 4% diari excepte els caps de setmana i els dies festius, que és d'un 2%, però creixem, i ho fem de manera sostinguda des del pont del 6 i el 8 de desembre", alerta Argimon.


El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha explicat que amb el nou confinament municipal "quedarien totalment reunificades les mesures a nivell de tota Catalunya", ja que aquest prevaldrà sobre els confinaments comarcals vigents actualment. També decau la unificació comarcal entre l'Alt Urgell i Andorra.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward