Comerç i hostaleria de Lleida pendents de possibles mesures més restrictives per a aquest dilluns

Poques hores abans de saber què farà el govern respecte a les mesures aplicades durant aquest període nadalenc, els sectors més afectats del territori hi posen certa resignació. Aquest dilluns, a 2/4 de dues de la tarda està prevista la roda de premsa on s'anunciarà si es modifiquen les mesures preses per part del Procicat.


Recordem que actualment es manté el tancament comarcal, amb l'excepció d'anar a visitar algun familiar, anar a un recinte hoteler o a una segona residencia. A més, els bars i restaurants només poden obrir unes hores al matí i al migdia i fer menjar per a domicili. Les restriccions vigents també afecten les reunions que es facin a casa. Només es poden ajuntar dues bombolles fins a 10 persones, i el toc de queda és fins a les 10 de la nit, excepte a la nit de Cap d'Any, que finalitza a 2/4 de dues de la matinada, i la de reis, a les 11 de la nit.


El comerç lleidatà està a l'expectativa de saber si el confinament comarcal, que havia millorat una mica la caixa de les botigues i feia que els dies festius, com el d'aquest diumenge, haguessin agafat més força, ara es poguessin veure afectats per un possible tancament, de nou, municipal.


El president de l'associació de botiguers de l'Eix Comercial, Llorens González, apunta que "com que les notícies no són gaire bones pels contagis, ens fa patir per als 8 dies que ens queden de campanya de Reis. Ens fa patir que hi hagi més restriccions i ens tornin a tancar, i per tant, que no puguin venir més compradors"


Des de l'hostaleria, el secretari general de la federació lleidatana, Ramon Solsona, mostrava certa resignació i demanava que, si hi ha més restricció de la que ja hi ha actualment, s'hi posin mesures econòmiques des d'un primer moment.


Per tot plegat explica que "nosaltres podem demanar el que vulguem, i ells faran el que voldran. Estem al límit, i per anar més enllà –en mesures restrictives- caldria més compensacions, ja que ara per ara, hi ha molt poques.


Solsona assenyala que els hotels, tot i que amb dificultat, han pogut veure una mica la llum aquests dies, gràcies a l'obertura de les mesures, però que els bars i restaurants estan patint les conseqüències de les restriccions. 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward