La velocitat de propagació de la Covid-19 segueix en 1 a Ponent i puja fins al 0,99 a l’Alt Pirineu i Aran

La velocitat de propagació de la Covid-19 segueix en 1 a Ponent i puja fins al 0,99 a l’Alt Pirineu i Aran. Al conjunt de la demarcació s’han detectat 103 nous casos i s’han comunicat 3 noves defuncions.


Dels nous contagis, 78 són a la plana de Lleida, on el risc de rebrot ha baixat 6 punts en les últimes hores i se situa en 297, lleugerament per sota del registrat la setmana anterior. La velocitat de propagació, però segueix en l'1, mentre que la setmana anterior era de 0,76. El nombre de persones ingressades ha baixat en 3 aquest dijous i ara són un total de 123. Tot i això, continuen pujant els pacients que es troben en estat crític i ara a les UCI hi ha 20 persones, 3 més que dimecres.


A l’Alt Pirineu i Aran són 39 els nous casos detectats i 3 noves defuncions. En paral·lel, l'Rt puja una centèsima i està ara en 0,99, mentre que la taxa de confirmats per PCR és de 296 casos per cada 100.000 habitants. A la regió hi ha 25 pacients ingressats, quatre menys que aquest dimecres.


Pel que fa al brot de covid-19 de la residència de gent gran Filella-Sant Hospital de Tremp, va a la baixa entre els residents, però creixen els casos detectats entre els professionals. Les dades facilitades per Salut aquest dijous indiquen que hi ha 108 residents i 36 treballadors positius. El Departament va acordar dissabte intervenir el centre arran del nombre dels positius i, de manera provisional, Gestió de Servis Sanitaris n'ha assumit la direcció i gestió.


Al conjunt de Catalunya, la velocitat de propagació de la Covid, l'Rt, es troba ja en 0,92, tres centèsimes més que fa 24 hores, per sobre del llindar que havia marcat Salut per passar al tram dos del pla de desescalada. El risc de rebrot segueix pujant i està ja en 217, set punts més. S'han declarat 1.614 nous casos confirmats per PCR o TA i també s'ha informat de 27 noves morts. Hi ha 1.591 ingressats, 83 menys, i 438 persones a l'UCI, 11 menys.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward