Pistes i hotels tancats al Pirineu en un pont de la Puríssima completament atípic per la covid-19

Pistes i hotels tancats al Pirineu en un pont de la Puríssima completament atípic per la covid-19. Els hotelers de la zona han vist com les reserves no han arribat i molts han optat per no obrir perquè no els surten els números.


I és que, segons apunten des del sector, la mobilitat reduïda no ha ajudat a incentivar les reserves de darrera hora amb les que alguns negocis confiaven. El responsable de l'Hotel Pessets de Sort, Ramon Aytés, creu aquest pont només pujaran al Pirineu els qui tenen segones residències. El que sí que han notat els hotels és que les reserves s'estan "animant" per les festes de Nadal. Per això, Aytés ha alertat que si es perd la campanya de Nadal, el sector no facturaria el 90% de tot l'hivern, per la qual cosa ha considerat "necessari" que les estacions d'esquí obrin.


Altres negocis vinculats a l'esquí, com són les botigues de venda i lloguer de material, també han vist com els seus ingressos han caigut dràsticament. Jordi Farreny, de la botiga Saorte de Sort, assegura que la facturació del novembre li ha baixat un 40%. 


Per la seva banda, el govern d'Andorra no ha pres encara una decisió sobre la data d'obertura de les estacions d'esquí. La mobilitat entre Catalunya i el Principat no es podria recuperar fins al tram tres de la desescalada, previsiblement a partir del 21 de desembre. Tot i això, s'està treballant a veure si és possible avançar-la assimilant als residents andorrans als veïns de l'Alt Urgell.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward