"La noche me confunde" l'editorial de Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

Vaig molt perdut. En general, eh? Però sobretot en entendre la gestió de la pandèmia. Ara ens permetran anar de pont, perquè està permès moure's entre setmana, però no ens permetran moure'ns el cap de setmana (que és quan pot el treballador) perquè s'ha de reduir la mobilitat. Sí, això ja ho hem tractat. Sí, ja vaig venir a dir que em semblava una mesura molt de dretes, però de dretes molt mal enteses. D'aquelles de "si sóc ric i puc tenir segona residència i calés per pagar-m'ho, puc. Si no, doncs aguanta la impunitat, que ja no et ve d'aquí".


Jo pensava que es tractava de reduir la mobilitat per tal de reduir la sociabilitat, però es veu que no. Ara s'ha anunciat el pla de Nadal, que passa per permetre grups de 10 persones i allargar la nit fins a la 1,30 a Nadal i Cap d'any, i les 11 a Reis. A més, els locals de restauració podran posar taules més àmplies.

Però no ens van tancar per allò d'evitar contactes? Però no diuen que ens podem trobar, si no parem compte, pitjor que al març? Però no ens multen si ens reunim massa gent la resta de dies en una terrassa a l'aire lliure o superem el toc de queda per allò que a la nit hi ha més risc de sociabilitat?


Creia que allò de les nits màgiques on tot podia passar era, més aviat, un lema nadalenc per incrementar el consum, però potser no. Potser durant les nits màgiques el virus no surt fins tard i si hi ha molta gent no es propaga. Com deia aquell gran filòsof, en Dinio, deu ser que "la noche me confunde", la de Nadal, Cap d'Any i Reis, vull dir. 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward